НОВИНИ

Борис Бонев: Вече не търсим 31 гласа, а широка подкрепа за председател на СОС

Има напредък след последното заседание на общинския съвет, посочи той

bnt avatar logo
от БНТ
07:23, 31.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

"Има някакъв напредък след последното заседание на Столичния общински съвет, на което за седми път не избрахме председател". Това заяви в "Денят започва" общинският съветник от ПП-ДБ ("Спаси София") Борис Бонев.

След заседанието всички партии без изключение са се събрали на политически консултации с кмета Васил Терзиев. По думите на Бонев по-голямата част от общинските съветници искат казусът да бъде разрешен.

"Утре е следващата среща. Вече не търсим 31 гласа, а широка подкрепа като символен жест, че няма сглобки, няма червени сватби, сини сватби или подобни задкулисни договорки".

Ако имаше сглобка или някакви задкулисни договорки, всички вече щяха да са ги видели, тъй като никой, който работи задкулисно, не би имал интерес цялата държава да се вълнува от СОС, каза Бонев.

"Длъжни сме всички да направим компромис, за да не изпадаме в юридически казус дали след 13 февруари общинският съвет е валиден или не".

ПП-ДБ-СС са единствената група, която настоява за подписване на споразумение с необходимите реформи и решения, коментира Бонев. Каза още, че няма фиксация в ГЕРБ, но не вярва, че "партията, която е причинила голяма част от проблемите, срещу които ние толкова години се борим, може да бъде част от решението".

Според него една от причините за неразбирателството е заради общинските предприятия, тъй като мандатите на голяма част от директорите им са изтекли и сега няма контрол върху тях.

Бонев отхвърли обвиненията на общинския съветник Деян Николов от "Възраждане", че в СОС тече купуване на гласове. По думите му доста съветници от "Възраждане" също разбират нуждата местният парламент да заработи:

"Ако някъде тече покупко-продажба, вероятно е в групата на "Възраждане", тъй като и на последната среща се видя, че имаше несъвместителство в мненията на г-н Николов и на част от другите членове на тяхната група", посочи Бонев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Гуцанов: Договорът с "Боташ" брутално нарушава интересите на България
Борислав Гуцанов: Договорът с "Боташ" брутално нарушава интересите на България
Нова методика за опазване на пясъчните дюни одобри Екоминистерството
Нова методика за опазване на пясъчните дюни одобри Екоминистерството