НОВИНИ

Слънчево време в планинските райони днес

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 31.01.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 6° и 1°, в София - минус 5°, а максималните - между 5° и 10°, в София - около 6°.

Ще бъде слънчево, а вятърът и в Източна България ще отслабне. Значителна облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни райони, където все още са възможни превалявания от дъжд.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има преди обяд на юг от Бургас и там ще превали дъжд. Вятърът от север-североизток ще отслабне. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 8°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, но през деня постепенно ще отслабва.

В планините ще бъде слънчево. Само над Странджа преди обяд ще има значителна облачност и не е изключено да превали слаб сняг. Ще духа умерен, по високите части - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

В четвъртък ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще се образува краткотрайна мъгла. В Дунавската равнина ще се усили северозападният вятър. Ще се затопли още и минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - между 8° и 13°.

В петък с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. На места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

В събота и неделя ще бъде ветровито, с променлива облачност и малка вероятност за валежи, а температурите отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руско нападение с дронове срещу Харков тази нощ
Руско нападение с дронове срещу Харков тази нощ
Арсенал се доближи до челните позиции с успех над Нотингам Форест
Арсенал се доближи до челните позиции с успех над Нотингам Форест