НОВИНИ

Борисов: Аз съм убеден, че правителство няма да мине

До 13 часа лидерите на партиите имат време да обмислят и да не пратим държавата на нови избори, каза лидерът на ГЕРБ

борисов съм убеден правителство мине
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 03.07.2024
8457
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е скептик за подкрепата в парламента към кабинета "Желязков", стана ясно от думите му в парламента. Той беше категоричен, че партията ГЕРБ-СДС няма да подкрепи втори мандат и призова партийните лидери да обмислят предстоящото си гласуване в зала още веднъж преди държавата да отиде на нови избори.

"Аз съм убеден, че правителство няма да мине. Ще изтърпим обидите и всичко, което ще изговорят днес колегите, защото сме длъжни пред нашите избиратели, пред които ще се явим и ще настояваме да гласуват повече, за да не се получава такова нещо.

Днес тези, които ще вдигнат ръка срещу правителството, да обяснят какво ново ще ни донесат изборите. Ние днес изпълняваме ангажиментите си към нашите избиратели и партньори.

Всичко най-добро, което можехме да предложим, сме го предложили и то на база резултатите на изборите. Много ясно сме заявили, че няма да подкрепим втори мандат, така че е решение на всички парламентарни групи какво да направим оттук нататък. Третият мандат е нещо имагинерно, защото това е решение на президента", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съзира симбиоза в действията на "Продължаваме промяната" и "Възраждане". Заяви, че не е разговарял с Делян Пеевски, а разчита на разума на всички държавници.

"Времето е за държавници. Листопадите в другите партии не ни касаят и се надявам в един часа да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата. Поехме целия риск, цялата отговорност", заяви Борисов.

Гледайте на живо тук или на страницата на "По света и у нас" във Фейсбук:


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марко Арнаутович обяви края на кариерата си в националния отбор
Марко Арнаутович обяви края на кариерата си в националния отбор
Горски служители спасиха сърна в безпомощно състояние
Горски служители спасиха сърна в безпомощно състояние