НОВИНИ

Борисов за твърденията на Божков: Никой никога не съм пращал

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:00, 07.06.2020
Чете се за: 01:51 мин.
Политика

Премиерът Бойко Борисов с отговор на поредните атаки на бизнесмена Васил Божков. Премиерът коментира, че не е изпращал своя медиен съветник Севделина Арнаудова при Божков, нито той самият е ходил при него. Според финансовия министър Владислав Горанов - твърденията на бизнесмена за него са манипулативни и целят дискредитация.

Премиерът, министри и столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектираха 3-я лъч на метрото. До края на август трябва да минат всички тестове и то да влезе в експлоатация.

Премиерът защити медийния си съветник Севделина Арнаудова и отхвърли твърденията в публикация на Васил Божков, че я е изплащал в неговия офис.

Бойко Борисов - министър-председател: Това им е играта на тези хора, правим страхотни неща, никога не съм изпращал никого, нито съм ходил там аз, нито искам да ви влизам в играта.

Как гледате на тези атаки все пак?

Бойко Борисов - министър-председател: Гледам на направеното. Фантастични неща сме направили, за по 100 години напред сме ги направили.

Премиерът заяви, че повече няма да се занимава с обвиненията на Божков.

Бойко Борисов - министър-председател: На кой обвиненията, на човек с 18 обвинения. Кой е той, да се съревновава с нас ли? Нека да оставим на хората, които се занимават с това - прокурори, съдии, следователи, полицаи, да завършат целия процес и тогава ще дойдете да ме питате.

Борисов коментира и защо според него Божков напада Севделина Арнаудова.

Бойко Борисов - министър-председател: Щото я харесва най-вероятно, тя може да разказва много по тая тема.

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че няма притеснения заради атаките на Божков и отхвърли твърденията за получени от него пари и за налаган рекет.

Владислав Горанов - министър на финансите: Какво очаквате да ви кажа за едни манипулативни твърдения, които целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че така като ме гледате мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода? Аз съм министър на финансите и той един беззащитен български гражданин, беден, няма да отиде след това да се оплаче, а чинно ще изпълнява моите разпореждания, звучи наивно. Но ако той смята, че има доказателства, да ги дава и да се приключва с тоя панаир. Аз ако имах някакви притеснения, нямаше дори днес да си говоря с вас. Какви доказателства, едни пари огромни с торби, давани пред свидетели, как си ги представяте тези неща. Той смята, че в момента ние носим вина за проблемите, които има с правораздавателните органи. А ние няма как да носим вина за това, защото не сме го карали да прави нищо.

Премиерът потвърди, че има доверие на финансовия министър и на шефката на бюджетната комисия.

Бойко Борисов - министър-председател: И Влади и Менда са тук, нямам никакви съмнения.

Няма напрежение между вас и премиера или има такова?

Владислав Горанов - министър на финансите: Напрежение по темата ДДС има, но той е началникът. По други теми работно понякога спорим. По темата Божков няма напрежение.

Премиерът днес беше доволен от инспекцията на третия лъч на метрото.

Бойко Борисов - министър-председател: Прекрасни неща правим, прекрасни сме направили, много строители, инженери, фантастично. Подземен град.

До края на август след като преминат всички тестове, и тази линия трябва да заработи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 нови случая на коронавирус в Сърница
17 нови случая на коронавирус в Сърница
Голямата Йорданка Христова – с премиера на нова песен в ефира на БНТ
Голямата Йорданка Христова – с премиера на нова песен в ефира на БНТ