НОВИНИ

Боряна Калейн и Татяна Воложанина проведоха контролно състезание

Боряна Калейн
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 06.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските национални състезателки по художествена гимнастика Боряна Калейн и Татяна Воложанина проведоха контролно състезание в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. Двете ще представят България на Световното първенство в Япония, което ще се проведе от 27 до 31 октомври.

Шампионатът на планетата ще бъде излъчен на живо по БНТ.

Контролното се проведе пред погледа на най-добрите ни международни и национални съдийки Мария Гигова, Мария Петрова, Филипа Филипова, Даниела Велчева, Християна Тодорова, Росина Атанасова, Божидара Рачева и Виктория Данова, информират от Българската федерация по художествена гимнастика чрез публикация във Фейсбук.

И двете ни национални състезателки показаха своите композиции на максимално ниво, не спестяваха нищо и в хода на контролното бяха коригирани някои допуснати неточности и бяха дадени последни указания преди отпътуването им за Шампионата на планетата.

Генерална репетиция и за двете ще бъде Държавното клубно първенство, което ще се проведе на 12 октомври (вторник) - за първи път в България по нов формат и награден фонд, което ще излъчи клубния шампион на България.

След това състезание Боряна Калейн и Таня Воложанина ще вземат участие на World Challenge Cup в Клуж, Румъния (15-17 октомври), което ще е и последното им участие преди да заминат за Япония, където заедно с ансамбъл-жени ще представят България на Световното първенство.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пик в търсенето на енергоресурски, ЕК и ЕП обсъдиха кризата
Пик в търсенето на енергоресурски, ЕК и ЕП обсъдиха кризата
500-килограмова тиква расте в село Гърмен
500-килограмова тиква расте в село Гърмен