НОВИНИ

Боряна Калейн ще играе съчетание с обръч на музика, композирана специално за нея

боряна калейн спечели златото многобоя световната купа художествена гимнастика румъния
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 15.12.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Националката по художествена гимнастика Боряна Калейн ще играе през следващия сезон съчетание с обръч на музика, която е композирана специално за нея от Емелина Горчева и носи името "Боряно, българко", съобщават от БФХГ във Фейсбук.

"Създаването на "Боряно, българко" беше една космическа експлозия. Музиката ме превзе тотално. Нямам търпение да гледам Боряна на световния подиум", заяви президентът на федерацията Илиана Раева.

"Искам да благодаря на Илиана Раева за идеята и на Емелина Горчева за уникалната музика, която е сътворила специално за мен. Толкова съм щастлива! Тази музика превзе сърцето ми! Нямам търпение да покажа съчетанието си на нашите фенове и на състезанията, които ми предстоят", коментира Боряна Калейн.

Емелина Горчева разкри как се е родила идеята и как е създала музиката.

"Престраших се и прекрачих прага. Дали беше дошъл моментът - не зная. Посрещна ме г-жа Илиана Раева - уверена, респектираща и безкрайно вдъхновяваща. Представих се накратко и оставих музиката да говори вместо мен. Тя ме изслуша с цялата сериозност и дълбока ангажираност. Не ни трябваше много време, за да разберем, че вървим в една посока и носим онзи заряд, който е в състояние да изкачва планини и достига върхове. Попита ме мога ли да разширя мащаба на музиката за най-голямата наша звезда в художествената гимнастика Боряна Калейн. (В първоначален вид това беше концерт за маримба и оркестър "ЗОВ"). Не ми трябваше време да мисля, просто казах "да", разказа Горчева.

"След като музиката беше готова, г-жа Раева ме попита можем ли да действаме бързо и да я запишем с жив оркестър. Тя работи с широк размах, иска най-доброто и търси съвършенството (изключителна рядкост в наши дни). С невероятен перфекционизъм и същевременно дълбока душевност тя запалва искрата и те кара да надскочиш себе си. На финал искам да кажа само едно - Благодаря ти, Господи, че ми даде този шанс да създам "Боряно, българко", а на всички, които четат тази история искам да напиша следното: "Не забравяйте, всеки от нас може да бъде Боряна Калейн, стига да повярва в красотата на мечтите си!", каза още композиторката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всеки гражданин вече ще може да получи електронно свидетелството си за съдимост
Всеки гражданин вече ще може да получи електронно свидетелството си за съдимост
"Българската Коледа" помага на 15-годишния Ивайло с детска церебрална парализа
"Българската Коледа" помага на 15-годишния Ивайло с детска церебрална парализа