НОВИНИ

Боряна Калейн, Стиляна Николова и ансамбълът ще участват на Световната купа в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:54, 16.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
боряна калейн стиляна николова ансамбълът участват световната купа софия
Слушай новината

Боряна Калейн, Стиляна Николова и ансамбълът за жени ще представят България на състезанието за Световната купа по художествена гимнастика в София между 8 и 10 април, става ясно от подадените поименни заявки за надпреварата в зала "Арена Армеец".

Калейн и Николова ще участват в индивидуалното състезание, докато при ансамблите българският отбор ще бъде в състав София Иванова, Биляна Везирска, Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова и Женина Трашлиева, като Иванова и Везирска ще играят в по едно от съчетанията.

За всички тях надпреварата в София ще бъде първата от веригата за Световната купа през 2022 година, тъй като на първото състезание от тези серии в Атина (18-20 март) България ще бъде представяна от Татяна Воложанина и Ева Брезалиева.

Калейн и ансамбълът все пак ще вземат участие в друг турнир преди Световната купа в София и това е състезанието от веригата Гран При в Марбея между 25 и 27 март.

Стиляна Николова пък вече откри своя сезон 2022 с участие на турнира "Афродита Къп" миналия уикенд, където тя завоюва златния медал в многобоя.

Заради санкциите на Международната федерация по художествена гимнастика, свързани с инвазията в Украйна, у нас няма да пристигнат гимнастички от Русия и Беларус.

Междувременно участие в зала "Арена Армеец" са заявили украинките Полина Карика и Виктория Оноприенко, както и украинският ансамбъл. Тяхното участие все пак до последно ще остане под въпрос заради актуалната ситуация в Украйна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха 100 кг тютюн за наргиле и контрабандни цигари в камион на ГП "Лесово"
Откриха 100 кг тютюн за наргиле и контрабандни цигари в камион на ГП "Лесово"
Топло посрещане и подаръци получиха украински деца в Италия
Топло посрещане и подаръци получиха украински деца в Италия