НОВИНИ

Боряна Калейн за БНТ: Бях на крачка от медалите

Боряна Калейн
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 30.10.2021
5139
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Боряна Калейн съжали, че не е успяла да спечели медал от Световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу, Япония.

Българската представителка записа четири четвърти места (многобой, обръч, топка и бухалки) и едно осмо (лента) от шампионата на планетата.

Най-добрата ни действаща гимнастичка си дава ясна сметка, че е допуснала грешки, които я оставиха извън почетната стълбичка.

С това състезателният сезон за българката приключи.

„Не направих най-доброто си състезание. Напълно наясно съм с това, че можех да се боря за медали и бях почти през цялото време на крачка от тях. Но състезание е, случва се, никой няма гаранции за нищо“, сподели Боряна Калейн за БНТ.

Другата ни представителка Татяна Воложанина, която дебютира на световно първенство, завърши на 7-о място в многобоя, като успя да се класира и на два финала на отделните уреди.

„Таня (Воложанина – бел.ред.) направи много добро състезание, въпреки че не съм я гледала. Това, което самата тя ми сподели за себе си и за своето участие много ме радва, поздравявам я“, допълни Калейн.

Боряна Калейн вече гледа напред към новите предизвикателства.

Съчетанията на Боряна Калейн от многобоя в Япония (ВИДЕО)

„За догодина има нов правилник, който все още разучаваме и по който е възможно да има още промени. Така че, като се прибера, започваме работа по него“, завърши Боряна Калейн.

Шампионатът на планетата догодина ще се проведе в София.

Световното първенство в Япония завършва в неделя (31 октомври) с финалите на отделните уреди при ансамблите. Българският тим се оттегли заради контузия на Лаура Траатс. Състезанието можете да гледате по БНТ 3 от 10.30 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без зелен сертификат на ски съоръженията
Без зелен сертификат на ски съоръженията
Арсенал превзе леговището на "лисиците"
Арсенал превзе леговището на "лисиците"