НОВИНИ

Ботас триумфира в Турция, Верстапен отново поведе в класирането

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:12, 10.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
ботас триумфира турция верстапен отново поведе класирането
Слушай новината

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас спечели състезанието за Голямата награда на Турция на пистата "Истанбул Парк", записвайки първата си победа за сезон 2021.

Финландецът потегли от първата позиция на старта и през цялото време контролираше състезанието без да даде никакви шансове на Макс Верстапен от отбора на Ред Бул, който завърши на 2-то място.

По този начин нидерландецът отново се изкачи на върха в генералното класиране, като той има аванс от 6 точки пред неговия преследвач Люис Хамилтън.

Седемкратният световен шампион потегли от 11-то място заради наказанието за смяна на двигателя и на финала завърши на 5-та позиция.

Британецът обаче имаше претенции към стратегията на своя тим, който реши да го вкара в бокса преди последните няколко обиколки, лишавайки го от шанс да се бори и за последното място на подиума, на което се качи Серхио Перес.

Между Люис и мексиканецът се нареди Шарл Льоклер от екипа на Ферари, който по подобие на Хамилтън изчака много дълго преди да смени гумите си.

В класирането начело е Верстапен с 262.5 точки, следван от Хамилтън с 256.5 и Ботас със 177. При конструкторите Мерцедес води с 397.5 пунта пред Ред Бул с 364.5 и Макларън с 234.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов, ГЕРБ: За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж
Даниел Митов, ГЕРБ: За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж
Трайчо Трайков: Подкрепям Лозан Панов на президентските избори
Трайчо Трайков: Подкрепям Лозан Панов на президентските избори