НОВИНИ

Боян Радев и Биляна Дудова сред гостите на турнира за купа "Иво Ангелов"

боян радев биляна дудова сред гостите турнира купа иво ангелов
bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 10.10.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният олимпийски шампион Боян Радев бе гост на шестото издание на турнира за купа "Иво Ангелов" в зала "Борис Гюдеров" в Перник. Славният борец получи и фланелка със своето име от организаторите.

"Преди време имаше турнир по борба "Боян Радев-Перник", който съм печелил като дете. Той е една една легенда в нашия край, а и не само, и много се радвам, че успя да дойде за състезанието и да зарадва децата с присъствието си", казва Иво Ангелов, световен и европейски шампион и доскорошен капитан на националния ни отбор в класическата борба.

Всъщност Боян Радев е родом от пернишкото село Мошино, от където тръгва и неговият път към голямата борба.

Снимка: БФ Борба

Сред гостите в залата бе и Биляна Дудова, която само преди дни триумфира със световната титла на първенството в Осло. Тя се радваше на особен интерес сред малките си почитатели, раздаде много снимки и автографи.

В надпреварата стартираха рекорден брой от 172 състезатели от България и Сърбия, които мериха сили в 4 възрастови групи – подрастващи, момчета, кадети и юноши в класическия стил. Старт на надпреварата даде кметът на града Станислав Владимиров, който е и патрон на турнира.

В залата присъстваха и много призьори от близкото ни минало – Янко Шопов, Валентин Райчев, Явор Янакиев, Александър Костадинов, Симеон Милев, Петър Тенев, Нено Ненчев, Добри Маринов, както и джудистът Янислав Герчев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха за разпит майката на загиналите в пожара деца
Задържаха за разпит майката на загиналите в пожара деца
Мъж загина, а друг е с опасност за живота след тежка катастрофа на подбалканския път
Мъж загина, а друг е с опасност за живота след тежка катастрофа на подбалканския път