НОВИНИ

БСП обвини Мая Манолова за кражба на законопроекта за внос на боклук

Николай Минков
от Николай Минков
20:20, 25.08.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Изслушването на министъра на околната среда и водите днес породи напрежение между партиите. Първият спор беше между БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!", а вторият - между "Демократична България" и ДПС.

При 1600 незаконни сметища, екоминистерството е извършило само 113 проверки и е съставило едва 17 акта. Глобените кметове са 7. Екоминистърът поиска по-строга регулация.

"Да има нова система за сметосъбиране и сметоподдържане, да има по-строг лицензионен режим, който да изисква критерии за оценка и за отменяне на лиценза - такова нещо няма", заяви служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.

Той поиска и забрана за вноса на отпадъци от трети страни, което ще бъде разгледано в Министерския съвет следващата седмица.

"Представете си здравомислието и грижата за околната среда каква е, ние да чистим други държави, за да депонираме примерно у нас нови отпадъци", допълни служебният министър.

Въпросът кой е автор на забраната за внос на боклук от трети страни в законопроекта за управление на отпадъците скара БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!"

"Ние написахме нашия закон след обществени обсъждания и след като подкрепихме хората от Шумен, Попово, Девня и Пещера. Бяхме на място, видяхме проблемите им и ги подкрепихме. Изготвихме и представихме нашия законопроект месеци преди г-н Божанков да представи неговия", каза председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

"Мая Манолова доста грубо излъга, че законопроектът, нейният, бил внесен преди този на БСП. Казвам на БСП, защото аз законопроект не съм внасял. Той е на парламентарната група на БСП. Внесен в 44-ия парламент, когато г-жа Манолова се снимаше лайв, докато тук внасяхме мерки срещу това грозно явление. Това не е единичен случай. Тя открадна няколко законопроекта - социални, за пенсии, за детски надбавки. Г-жа Манолова е рецидивист в това отношение", отговори Явор Божанков.

По-късно "Демократична България" и ДПС се скараха за това какво задкулисие стои зад удълбочаването на плавателните канали на пристанище Варна. Подробности по темата вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бум на сватби и кръщенета в Търговище - градът е в червената зона на COVID-19
Бум на сватби и кръщенета в Търговище - градът е в червената зона на COVID-19
Здравното министерство отговори на ВАП за действията срещу COVID-19
Здравното министерство отговори на ВАП за действията срещу COVID-19