НОВИНИ

Скандал между ДБ и ДПС в парламента заради пристанище Варна

Николай Минков
от Николай Минков
20:30, 25.08.2021
6826
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Спор между "Демократична България" и ДПС възникна по време на изслушване на транспортния министър в парламента. Двете парламентарни групи се скараха за това какво задкулисие стои зад удълбочаването на плавателните канали на пристанище Варна.

"Цялото удълбочаване, което се случва, колеги, тук на това, което виждате, е до порта на г-н Доган. В момента, в който г-н Доган си купи ТЕЦ-а рязко българската държава отдели 400 млн. лв. Българският Мили Ванили в бизнеса е г-н Доган. Фасадно уж прави бизнес, обаче отзад държавата върши цялата работа", заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Тук, тази медийно-олигархична НПО група да определя дневния ред на българския парламент е фасадна демокрация. Това се нарича задкулисие. Внушенията да си ги правят вкъщи, за опашките на котарака", отговори депутатът от ДПС Халил Летифов.

Поради изчерпване на парламентарното време изслушването на транспортния министър ще продължи в петък.

По-рано по време на изслушването на екоминистъра Асен Личев други две парламентарни групи - "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП, се скараха относно авторството на внесените промени в Закона за управление на отпадъците. Повече по тази тема вижте ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от договорите за АМ "Хемус" може да се окажат незаконосъобразни
Част от договорите за АМ "Хемус" може да се окажат незаконосъобразни
Бум на сватби и кръщенета в Търговище - градът е в червената зона на COVID-19
Бум на сватби и кръщенета в Търговище - градът е в червената зона на COVID-19