НОВИНИ

БСП проведе първата от поредица срещи преди вота

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:52, 21.01.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

БСП проведе първата от поредица срещи с извънпарламентарни партии и неправителствени организации. Целта е да обединят усилия за провеждане на честни избори.

Корнелия Нинова уточни, че не става въпрос нито за предизборни, нито за следизборни коалиции. На въпрос какво ѝ дава основание да мисли, че изборите няма да са честни, отговори, че практиката и репортажите в медиите ѝ дават това основание. Тя потвърди, че БСП вече са внесли в парламента предложения за промени в Изборния кодекс.

Настояват за изчистване на избирателните списъците от мъртви души чрез активна регистрация, както и за видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите. На срещата днес Нинова каза, че БСП като най-голямата опозиционна партия подава ръка на всеки, който иска честни и прозрачни избори.

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви: "Ние имаме организации и структури в цялата страна, имаме като парламентарно представена партия представители в избирателните комисии и ви предлагаме този организационен и човешки капацитет да бъде обединен с вашите възможности за застъпници, за наблюдатели, да си помагаме във всички секции с обмен на информация, с човешко присъствие, както и да организираме в нощта на изборите паралелно преброяване".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рууни: Манчестър Юнайтед ще спечели Висшата лига този сезон
Рууни: Манчестър Юнайтед ще спечели Висшата лига този сезон
Трима от Милан подновиха тренировки
Трима от Милан подновиха тренировки