НОВИНИ

Бургас посрещна златната Стефани Кирякова

bnt avatar logo
от БНТ
23:15, 18.08.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

"Златното момиче" на Бургас - олимпийският шампион Стефани Кирякова пристигна в родния си град. Тя бе посрещната, само седмица, след като заедно с ансамбъла ни по художествена гимнастика грабнаха златните медали на Олимпиадата в Токио.

На сцената Стефани застана до кмета Димитър Николов, родителите и треньорите си. Стотици хора, горди с успеха ѝ, дойдоха в центъра на града, за да я поздравят лично.

Шампионско посрещане на златния ансамбъл

Преди спечелването на олимпийската титла в Токио Стефани е била възпитаничка на бургаския клуб по художествена гимнастика "Черноморец".

20-годишната Стефани Кирякова ще бъде удостоена със званието "почетен гражданин на Бургас".


"Изключително съм щастлива да бъда в Бургас и на това прекрасно място. Времето минава, но емоциите все още не отминават. Едно огромно "Благодаря". Просто никога нямаше да стигна дотук, ако целият екип не бяха работили с мен. От всеки съм взела по малко и успехът ни е общ!", сподели Стефани Кирякова.

"Това си беше едно Божие чудо за цяла България, за цялата наша българска художествена гимнастика", допълни бащата на Стефани Радослав Киряков.

"Винаги помня как преди 15 години тя пристъпи в залата като едно малко ангелче. Още в началото беше трудолюбива, талантлива и показваше, че това дете има бъдеще!", каза още първият треньор на Стефани Кирякова - Ани Бошева.

Репортер: Елиана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 3400 новозаразени в Гърция за ден
Над 3400 новозаразени в Гърция за ден
Бившият президент на Афганистан разкри защо е избягал от страната
Бившият президент на Афганистан разкри защо е избягал от страната