НОВИНИ

Чакането приключи: "Лигата на извънземните" се завръща

Сезон 2024/25 в Националната баскетболна асоциация ще бъде открит с гръм и трясък на 23 октомври, когато Бостън Селтикс приема Ню Йорк Никс от 2:30 ч.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
18:00, 22.10.2024
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
денвър нъгетс играе финалите нба пръв път историята
Снимка:
Слушай новината

След малко повече от четири месеца е време всички любители на баскетбола да пренастроят часовниците и да насочат вниманието си към най-мащабното първенство в целия свят. Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада се завръща с обещанието за още повече интригуващи моменти, още повече зрелище и още повече исторически моменти. Всички 30 отбора вече наредиха липсващите парчета от пъзела и са готови да влязат в ожесточена битка за трофея "Лари О'Брайън".

Бостън Селтикс отново е еднолично тимът с най-много титли в НБА, след като миналия сезон отвя конкуренцията в Източната конференция в редовния сезон, а в плейфоите неговата хегемония се затвърди, губейки само три мача.

Старши треньорът Джо Мазула не направи нито една промяна в стартовата си ротация през изминалото лято, показвайки пълно доверие в неговите момчета, които са фаворити да защитят титлата си.

Селтикс обаче трябва да се подготвят за още по-свирепа конкуренция на Изток в лицето на Ню Йорк Никс с Микел Бриджес и Карл-Антъни Таунс и Филаделфия Севънтисиксърс, който добави Пол Джордж към вече звездното дуо Джоел Ембийд и Тайрийз Макси.

Да погледнем и към Западната конференция, където миналогодишните шампиони Маверикс, на хартия, изглежда, че са надградили, добавяйки четирикратния носител на трофея "Лари О'Брайън" Клей Томпсън към Лука Дончич и Кайри Ървинг. Дали ще успее обаче един от най-великите стрелци извън дъгата да върне назад годините и да покаже най-доброто от себе си, или ще видим същия този Томпсън, който бе 0/10 от тройката в плей-ин мача срещу Сакраменто Кингс?

Говорейки за "кралете", лошата новина за българските фенове на "Лигата на извънземните" е, че българско участие този сезон няма да има. Александър Везенков не успя да отговори на очакванията на Майк Браун и бе отпратен към Торонто Раптърс, но впоследствие тежкото крило реши да последва сърцето си и да се завърне в Европа, обличайки екипа на Олимпиакос за втори път.

Западът продължава да бъде по-интригуваща от двете конференции, където въпросите са много повече от отговорите. Ще видим ли за първи път в историята баща и син да играят заедно на паркета?

Готов ли е Оклахома Сити Тъндър да се бори за трофея? Ще успее ли Никола Йокич да износи на гърба си Денвър Нъгетс, когато тимът има най-много нужда от него? Ще се превърне ли Антъни Едуардс в "новото лице" на лигата? И не на последно място - кой от големите отбори ще отпадне от битката за плейофите?

Въпроси, чиито отговори нямаме търпение да научим.

Сезон 2024/25 в Националната баскетболна асоциация ще бъде открит с гръм и трясък на 23 октомври, когато Бостън Селтикс приема Ню Йорк Никс от 2:30 ч, а след това, от 5:00 ч., Лейкърс ще се изправи срещу миналогодишния финалист на Запад Минесота Тимбъруулвс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шуменският суперфалшификат от 500 евро: "Печатарите" залагат на ювелирно качество, а не на количество
Шуменският суперфалшификат от 500 евро: "Печатарите" залагат на ювелирно качество, а не на количество
14-годишното момче от Пловдив, обвинено в убийството на майка си, остава на свобода
14-годишното момче от Пловдив, обвинено в убийството на майка си, остава на свобода