НОВИНИ

Челси победи Ред Бул Залцбург и спечели група Е в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:27, 25.10.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Футбол
челси победи ред бул залцбург спечели група шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Челси постигна победа с 2:1 при визитата си на Ред Бул Залцбург в мач от предпоследния пети кръг на група Е в Шампионската лига.

„Сините“ откриха резултата на „Ред Бул Арена“ в 23-ата минута, когато Конър Галахър центрира от фланга в наказателното поле на домакините, Максимилиан Вьобер изчисти неубедително топката и тя попадна в Матео Ковачич, който с изстрел от границата на наказателното поле се разписа в десния ъгъл на вратата, пазена от Филип Кьон.

Австрийският първенец възстанови равенството четири минути след началото на втората част след добре развита контраатака. Грешникът за първия гол на Челси Вьобер получи топката по лявото крило и центрира в пеналтерията на английския тим, където нападателят Чуквубуике Адаму с удар от въздуха прати неспасяемо топката в мрежата зад стража Кепа Арисабалага.

Съставът на Греъм Потър отново поведе в 64-ата минута чрез Кай Хавертц, който получи топката на дъгата на наказателното поле, нагласи я левия си крак и с фалцов удар прати кълбото в сглобката на вратата, което не остави никакъв шанс за реакция от страна на вратаря Кьон.

В класирането Челси събра актив от десет точки и е едноличен лидер с четири точки зад втория РБ Залцург, който е с шест пункта. Трети е тимът на Милан с четири точки, а на дъното е Динамо Загреб също с четири т.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Долната камара на италианския парламент одобри правителството на Мелони
Долната камара на италианския парламент одобри правителството на Мелони
Предстои захлаждане в близките дни
Предстои захлаждане в близките дни