НОВИНИ

Четирима са обирджиите на инкасо автомобила, задигнали са около 500 000 лева

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
16:08, 21.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Четирима са били нападателите атакували по-рано днес инкасо автомобил, който превозвал парични средства от обект на автомагистрала "Струма". Това стана ясно от брифинг на МВР и прокуратурата от мястото на инцидента. Обирът е станал на бензиностанция от голяма верига.

Въоръжени обраха инкасо автомобил на бензиностанция на АМ "Струма"

"Тази сутрин, около 10.06 часа, постъпи през националния телефон за спешни повиквания 112, сигнал за обир на инкасо автомобил. Незабавно са извършени заградителни и оперативно-издирвателни мероприятия, които текат и в момента. Това е професионално извършено престъпление", заяви старши комисар Димитър Попов, директор на МВР-Перник.

Откраднати са около 500 000 лева. "Но може да бъде и по-малко, и повече. Към настоящия момент не мога да кажа нищо. На по-късен етап, като стигнем до някъде, ще изнесем повече информация", допълни той.

Започнали са процесуално-следствени действия, те текат и в момента. Образувано е досъдебно производство за въоръжен грабеж в особено големи размери.

Нападателите са четирима човека, които са се оттеглили с друг автомобил. Упражнено е насилие върху единия от охранителите, съобщи окръжният прокурор на Перник Галина Антова.

Инкасо автомобилът е превозвал парични средства от обект на автомагистрала "Струма".

Обир за един милион от инкасо автомобил в Перник

Това е вторият случай на обир на инкасо автомобил в Перник. През декември друг инкасо автомобил бе нападнат в града, а по-късно колата на обирджиите бе открита на автомагистрала "Струма". Извършителите все още не са задържани, а открадната сума бе в размер на 1 милион лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биляна Дудова също е полуфиналистка нa Европейското по борба
Биляна Дудова също е полуфиналистка нa Европейското по борба
Миглена Селишка е на 1/2-финал на Европейското по борба
Миглена Селишка е на 1/2-финал на Европейското по борба