НОВИНИ

Цончо Ганев, "Възраждане": Д-р Мангъров ще е част от работната група за ковид мерките

bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 14.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Политика
Слушай новината

Срещата с Кирил Петков е изключително закъсняла. За наше огромно съжаления тази среща трябваше да се случи още преди няколко години с предишното правителство на Борисов. Това заяви в студиото на "Още от деня" Цончо Ганев, депутат от "Възраждане" и зам.-председател на парламента.

Премиерът Кирил Петков се срещна днес с депутати от "Възраждане", които искат отмяна на зеления сертификат и тестването в училище.

Ганев каза, че Петков е бил призован преди месец от парламентарната трибуна от депутати от "Възраждане" да сформира работна група, която да започне да обсъжда исканията на партията.

"Защото почти две години наблюдаваме по всички медии да се показват всякакви математици, лекари, които обясняват как ще се мре и масово ще настъпи смърт. Изключително е важно да се започне този процес на разговори, защото нашето общество е фрагментирано. Когато се отказва диалог, беше организиран протест. Това беше политическо решение. Срещата не беше плод на здрав разум или държавническо мислене, а натиск от страна на протеста", заяви Ганев.

По думите му премиерът ги е приел именно заради протеста и е стигна до извода, че трябва да се направи работна група, в която на паритетен принцип да се поканят учени, които защитават сегашните мерки и искат ваксинацията да продължи, и учени, които са на съвсем друго мнение. Ще има и статистици, едните които говорят за пикове, а други, които защитават цифрите, каза Ганев.

Единият участник в групата ще е д-р Мангъров. Другият ще е специалист на "Възраждане", който работи в анализа и статистиката - Деян Николов. От "Възраждане" са предложили на премиера да покани и представители на ИТН, като проф. Чорбанов, например.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лорер: Ще получим първите средства по Плана за възстановяване през лятото
Лорер: Ще получим първите средства по Плана за възстановяване през лятото
Илхан Кючук: Виждам възможност българското правителство да бъде по-активно в разговорите с РСМ
Илхан Кючук: Виждам възможност българското правителство да бъде по-активно в разговорите с РСМ