НОВИНИ

ЦСКА 1948 обяви назначението на Мирослав Косев и даде Стоян Стоичков под наем в Хебър

цска 1948 върна част своите футболисти училищните години повод септември
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 30.12.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът Мирослав Косев е част от ЦСКА 1948, съобщиха от клуба. Специалистът ще бъде помощник-треньор в треньорския щаб на Тодор Янчев.

През изминалия есенен полусезон Косев беше асистент на Велислав Вуцов в Крумовград, който понастоящем заема второто място във Втора лига с актив от 30 точки след 17 изиграни мача – с пет зад дублиращия тим на „червените“, който е на върха в класирането.

48-годишният Мирослав Косев е бивш футболист на Нефтохимик Бургас и на Черноморец Бургас, за който има над 150 мача и 22 гола. Косев е бил помощник-треньор още в Левски и в китайския Шъдзяджуан, където работи с бившия национален селекционер Ясен Петров.

Халфът на тима Стоян Стоичков се присъединява към Хебър Пазарджик под наем до края на пролетния дял от сезона.

Двата клуба постигнаха договорка за младежкия национал на България. 19-годишният Стоичков ще се включи в тренировъчния процес на Хебър на старта на зимната подготовка през януари.

Талантливият халф впечатли с изявите си през есенния полусезон във Втора лига, както и през пролетния дял на миналия сезон. С техничните си отигравания Стоичков си заслужи място в младежкия национален отбор на България до 21 години, воден от селекционера Александър Димитров.

Полузащитникът проведе подготовка преди старта на този сезон с първия тим на столичани под ръководството на Любослав Пенев и получаваше шанс в контролните срещи, като дори се разписа в някои от тях. Стоичков също така дебютира в Първа лига през този сезон, включвайки се от резервната скамейка при домакинството на столичани срещу Левски и гостуването на Пирин Благоевград.

В кариерата си в професионалния футбол е играл още за Септември София във Втора лига, а при юношите е представлявал този клуб и в младежката Шампионска лига на УЕФА. Преди това е бил част от академията на Ботев Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
180 полицаи ще следят за реда по време на новогодишния концерт в София
180 полицаи ще следят за реда по време на новогодишния концерт в София
Доминик Тийм получи "уайлдкард" за Australian Open
Доминик Тийм получи "уайлдкард" за Australian Open