НОВИНИ

ЦСКА 1948 взе минимален аванс преди реванша

Реваншът между двата отбора ще се проведе през следващата седмица в Черна гора.

ЦСКА 1948 - Будучност гол на Карагерен
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:23, 25.07.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА 1948 победи с 1:0 у дома Будучност в първи мач от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Това е първа победа в полза на "червените" в евротурнирите. Реваншът между двата отбора ще се проведе през следващата седмица в Черна гора.

В петата минута Талис шутира от дистанция, но вратарят Милан Миятович улови топката. Осем минути след това Радослав Кирилов получи от Марио Илиевски, но се засуети в наказателното поле и пропусна момента, в който можеше да отправи опасен удар към вратата на гостите от Подгорица.

В 20-ата минута Талис върна Парвиз Умарбаев, който от отлична позиция пропусна да накаже Миятович. След близо половин час игра шут на Неделко Пишчевич беше спасен от бившия страж на Левски Миятович.

В края на първата част "червените" достигнаха до важно попадение. Радослав Кирилов пусна към Симеон Василев и той центрира на главата на Бирсент Карагарен, който откри резултата, след като беше оставен непокрит.

Втората част започна с опит за натиск за гостите, които потърсиха изравнителния гол. Момчета на Валентин Илиев удържаха натиска на Будучност, а в 57-ата минута Умарбаев шутира от дистанция, но Милан Миятович отново спаси вратата си.

В 67-ата минута удар на Карагарен беше избит пред голлинията. Десет минути след това Радослав Кирилов беше изведен сам срещу Миятович, но стражът за пореден път спаси вратата си от второ попадение.

До края на срещата нови голове нямаше и българският представител се поздрави с успеха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет линейки са на терен край горящите складове
Пет линейки са на терен край горящите складове