НОВИНИ

ЦСКА и Левски излизат за първите си мачове в Европа през този сезон

Лигата на конференциите трофей
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
07:47, 21.07.2022
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА и Левски ще изиграят първите си срещи в европейските клубни турнири за сезон 2022/23 тази вечер.

„Червените“ гостуват на северномакедонския Македония Гьорче Петров в първи мач от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите от 18.30 часа в Скопие, докато Левски приема ПАОК в същата фаза на турнира час и половина по-късно на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

ЦСКА стартира новата кампания с победа и равенство в Първа лига. „Армейците“ надвиха Арда с класическото 3:0 на „Българска армия“, преди да избегнат загубата в края при гостуването на Локомотив София в квартал „Надежда“ при равенството 1:1. Отборът на Саша Илич замина за Скопие с група от 22 футболисти. В клубния автобус не се качи националът Георги Йомов, който отскоро тренира с тима, но все още не е възстановен напълно. От сметките на треньорския щаб отпада и лекуващият травма младок Марк-Емилио Папазов. На линия за срещата са Мено Кох и новото попълнение Дюкенс Назон.

ЦСКА ще може да разчита на едва 60 от своите верни привърженици за първата среща поради скорошните протести в Скопие.

Реваншът между „червените“ и Македония ГП е следващия четвъртък, 28 юли, от 20:00 часа на „Армията“.

Левски без съмнение има най-тежката задача от родните представители във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Сините“ се завръщат в Европа срещу гръцкия ПАОК, който в дебютното издание на надпреварата стигна до четвъртфиналната фаза. Воденият от Мирча Лучески тим влиза в ролята на фаворит, но старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви на пресконференцията си преди двубоя, че ако отборът не направи индивидуални грешки, има своите шансове срещу именития съперник.

„Атмосферата за всички левскари е приповдигната и напрегната, защото отборът се завръща в евротурнирите след няколко години отсъствие. ПАОК се явява фаворит, но не винаги фаворитът побеждава. Те са по-опитният отбор, но ние ще играем с ентусиазъм и желание, и ако не направим индивидуални грешки, мисля, че имаме своите шансове“, каза наставникът на Левски.

„Сините“, които започнаха новия сезон в Първа лига със загуба от ЦСКА 1948 с 0:1 като гост и убедителен успех над новака Спартак Варна с 5:0, няма да могат да разчитат вероятно и на ключови играчи, като от сметките за утрешния двубой със сигурност отпадат Цунами и Ивелин Попов, а почти сигурно мача пропускат още Илиян Стефанов, Андриан Краев и Келиан ван дер Каап.

Реваншът между ПАОК и Левски е идния четвъртък, 28 юли, от 20.30 часа.

Ако елиминират ПАОК, „сините“ ще имат далеч по-приемлив противник в следващата фаза - един измежду Вележ от Босна и Херцеговина, и малтийския Хамрун Спартанс. ЦСКА пък ще играе евентуално срещу ирландския Сейнт Патрик‘с Атлетик или добре познатия си съперник Мура от Словения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В края на август приключва действащата програмата за настаняване на украински бежанци
В края на август приключва действащата програмата за настаняване на украински бежанци
Кой ще наследи Борис Джонсън на "Даунинг стрийт" 10?
Кой ще наследи Борис Джонсън на "Даунинг стрийт" 10?