НОВИНИ

Д-р Николова: Тази вълна е на хората, които не са ваксинирани

bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 23.08.2021
6920
Чете се за: 01:47 мин.
Още
Слушай новината

Все повече са положителните резултати, за мен това е много притеснително. Мерките не се спазват. Слагането на маски е пожелателно. Имаме шега, че българинът ще посрещне четвъртата ковид вълна с маска, която е купил за първата. Това заяви в "Денят започва" общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Д-р Николова отправи призив към учителите да се ваксинират. Тази вълна е на пациентите, които не са ваксинирани, каза тя.

Сред новозаразените се наблюдават не само хора, които са били на море, коментира Николова.

Прави се опит да се въведе система с определен брой изследвания, но това трябваше да се случи активно през лятото, когато нямаше толкова много новозаразени, каза д-р Николова.

От 1 юли не получаваме 1000 лв., а 250, така се реши с методиката, която се внесе. Ние настояваме за ред и правила, които да се спазват. Яснота - какво и как ще се прави с лечението на хора, поставени под домашно наблюдение, каза д-р Николова по повод средствата, които медицинските лица на първа линия получават като бонус за борбата с коронавируса.

Коментира, че няма европейска държава, в която личните лекари да извършват домашни посещения при болни с ковид. По думите ѝ няма необходимите условия това да стане факт.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Антов не е изиграл последния си мач с екипа на ЦСКА
Валентин Антов не е изиграл последния си мач с екипа на ЦСКА
Гражданската авиация се включва в евакуацията от Афганистан
Гражданската авиация се включва в евакуацията от Афганистан