НОВИНИ

По-високи дневни температури утре, има екстремален риск от пожари

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 22.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

До 35 градуса достигнаха днес температурите в Оряхово, 34 - в Лом и 33 градуса в Сандански.

Слънчевото време ще се задържи и утре. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток. Дневните температури още малко ще се повишат в сравнение с днес и преобладаващите максимални ще бъдат между 30° и 35°. С повишението на температурите обаче отново се увеличават и областите с екстремален риск от пожари.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Предимно слънчево ще е и в планините, след обяд с купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен югоизточен, по най-високите части на Рила и Пирин - северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 18 градуса на Алеко, около 22-23 в Боровец и Пампорово и до 27 градуса в Банско.

И на Балканите ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над северните райони и планините, по-значителни в крайните северозападни райони от полуострова, където ще има и валежи от дъжд.

Слънчево и горещо ще бъде и на Пиренейския и Апенинския полуостров, както и над Средиземноморието. Над Западна и Централна Европа облачността ще е значителна и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици.

У нас във вторник ще бъде предимно слънчево и още по-топло, с температури между 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието. В средата на седмицата от северозапад ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни валежи, придружени от гръмотевици. От петък обаче ще започне ново затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн Мюнхен с трудна победа в Бундеслигата
Байерн Мюнхен с трудна победа в Бундеслигата
Само един гол се оказа достатъчен за Славия срещу Локо Пд
Само един гол се оказа достатъчен за Славия срещу Локо Пд