НОВИНИ

Отмениха голям концерт в Ню Йорк заради урагана Хенри

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
20:51, 22.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Ураганът Хенри е отслабнал до тропическа буря с приближаването си към американския бряг. Въпреки това остава опасността от силен вятър и наводнения. През последните дни жителите на Източното крайбрежие на Съединените щати усилено се готвят да посрещнат стихията.

В очакване на урагана в Ню Йорк беше обявено извънредно положение. Губернаторът Андрю Куомо издаде разпореждането след прогнози, че стихията ще бъде придружена с ветрове, достигащи до 120 км/ч.

Приближаването на Хенри наложи прекратяването на голям концерт в Сентрал Парк. По време на изпълнението на Бари Манилоу публиката беше помолена да напусне парка. Събитието с участието на звезди като Брус Спрингстийн и Андреа Бочели беше организирано, за да отбележи възстановяването на Ню Йорк от коронавируса и привлече многохилядна публика.

Заради урагана Хенри в щатите Кънектикът и Ню Джърси подготвиха подслони, хората масово заковаха прозорците на къщите си, а собствениците на магазини ги обезопасиха.

Не всички обаче са притеснени от лошото време. Група сърфисти отидоха на брега на океана в Уеспорт, Масачузетс, за да се порадват на високите вълни.

Ураганите са рядкост за тази част на САЩ. Последният е ураганът Боб, който преди 30 години връхлита региона Нова Англия и отнема живота на 17 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само един гол се оказа достатъчен за Славия срещу Локо Пд
Само един гол се оказа достатъчен за Славия срещу Локо Пд
Документ върху камък доказва, че античен град до Пазарджик е Емпорион Пистирос
Документ върху камък доказва, че античен град до Пазарджик е Емпорион Пистирос