НОВИНИ

Хиляди домакинства в САЩ са без електричество заради урагана Хенри

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:31, 23.08.2021 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Повече от 120 000 домакинства са без ток в североизточната част на САЩ. Хенри нахлу на сушата край Роуд Айлънд като ураган първа категория. Поривите на вятъра със скорост около 95 км/ч са придружени от поройни дъждове.

Въпреки че силата на стихията отслабва, властите предупредиха, че опасността не е отминала. Най-засегната е Нова Англия - географски регион, в който влизат щатите Мейн, Масачузетс, Ню Хeмпшир, Върмонт, Роуд Айлънд и Кънектикът. Има наводнени райони, а валежите се очаква да спрат най-рано утре.

В щата Тенеси най-малко 22-ма души загинаха при наводнения. Около 40 души са в неизвестност. Причина за бедствието са необичайно силните за района валежи. Спортни зали и училища са превърнати в евакуационни центрове. Щатските власти подготвят документи, с които да поискат помощ от Вашингтон. Оценка на щетите ще започне след оттеглянето на водата. Президентът Джо Байдън изказа съболезнования на близките на починалите и каза, че администрацията е готова да помага там, където се налага.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
22 жертви на наводнения в Тенеси
22 жертви на наводнения в Тенеси
Ивайло Мирчев: Третият мандат зависи от връщането на ИТН на масата за преговорите
Ивайло Мирчев: Третият мандат зависи от връщането на ИТН на масата за преговорите