НОВИНИ

Д-р Стефан Узунов: Трябва да бъде засилен контролът над спазването на противоепидемичните мерки

bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 21.10.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Още

В лечебното заведение се спазват стриктно всички мерки срещу разпространението на коронавируса. Маските и другите предпазни средства в COVID отделението се носят през целия работен ден. Подхожда се изключително сериозно към мерките, каза д-р Стефан Узунов – изп. директор на II УМБАЛ в София, който гостува в "Денят започва".

Лекарят съобщи, че в момента в болницата има 18 пациенти с коронавирус и те са в сравнително добро състояние. Лекарите в отделението за COVID болни работят вече по-спокойно. Те са осигурени с оборудване и всички предпазни средства. Там сега има 5 лекари, 11 медицински сестри и 11 санитари. Помагат им лекари от други отделения. В COVID среда работят 13 лекари.

Ръководството е приело 24-има млади лекари-специализанти. Все пак болницата има нужда да назначи още медици, за да може да разкрие нови легла към специализираното отделение, заяви лекарят.

Проблемът със специалистите по здравни грижи обаче остава сериозен, подчерта д-р Узунов. Според него недостигът на такива специалисти се корени и в ниското заплащане.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледйте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ отричат искът срещу "Гугъл" да е заведен по желание на Тръмп
САЩ отричат искът срещу "Гугъл" да е заведен по желание на Тръмп
В края на седмицата решават дали да пуснат парното в София
В края на седмицата решават дали да пуснат парното в София