НОВИНИ

Далас победи Ванкувър за шести пореден успех в НХЛ

далас победи ванкувър шести пореден успех нхл
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:01, 29.03.2024
Чете се за: 05:02 мин.
Спорт
Слушай новината

С два гола в рамките на 65 секунди в последните четири минути на редовното време Далас Старс победи като гост Ванкувър Канъкс в най-интересния мач от програмата на Националната хокейна лига на САЩ и Канада тази нощ.

Успехът е шести пореден за "звездите", като с него те събраха 101 точки и станаха първият тим, преминал границата от сто точки този сезон в Западната конференция. Те са и лидер в Централната дивизия, докато Ванкувър остава начело на Тихоокеанската с актив от 98 точки. И двата отбора вече имат сигурно място в плейофите, които започват в средата на април месец.

В първите две третини Далас и Ванкувър си размениха по един гол. Гостите от щата Тексас поведоха минута преди края на първия период чрез Роопе Хинц, докато в средата на втория Джей Ти Милър възстанови равенството за домакините.

Мачът отиваше към продължения, но 3 минути и 8 секунди преди изтичането на редовното време Джейми Бен се разписа при числено превъзходство, за да донесе победата на Далас. Крайното 3:1 бе оформено минута по-късно от Джейсън Робъртсън.

Много силен мач за победителите направи вратарят Джейк Йотингер, който се отличи с 27 спасявания, докато Хинц записа гол и две асистенции. С две асистенции завърши и ветеранът Джо Павелски.

В друг вълнуващ сблъсък от тази нощ Ню Йорк Рейнджърс взе визитата си на Колорадо Аваланш с 3:2 след изпълнение на дузпи.

Домакините от Колорадо имаха повече възможности да спечелят мача, но вратарят на "рейнджърите" Игор Шестьоркин отрази 39 шайби. Той се пропука единствено в края на втория период и в средата на третия, когато бе преодолян от Кейси Мителщад и Девън Тейвс,

Между двата гола за домакините гостите от Ню Йорк вкараха чрез Капо Како и Крис Крайдър.

До края на редовното време и в петте минути продължение нов гол не падна и това доведе до изпълнение на дузпи. В тях нито един от играчите на Колорадо не бе точен, докато за Рейнджърс път към вратата на Александър Георгиев намериха Артьоми Панарин и Винсент Трочек. Роденият в България вратар на домакините завърши с общо 23 спасявания.

В класирането Ню Йорк Рейнджърс е на първо място в Столичната дивизия със 102 точки, докато Колорадо е на втора позиция в Централната с 98.

В най-резултатния мач от тази нощ Аризона Койотис постигна домакинска победа с 8:4 над Нешвил Предатърс.

"Хищниците" бяха в рекордната за клуба серия от 18 поредни мача с точка преди този двубой, но нямаха никакъв отговор за мощната игра в атака на домакините.

Нешвил поведе с 2:0 в резултата още до петата минута на мача с голове на Джейсън Цукер, но Аризона отговори с четири поредни гола в рамките на точно 20 минути и 11 секунди. Две от тези попадения бяха дело на Логан Кули, който в края на мача регистрира и първия си хеттрик в НХЛ.

Голямата разлика в мача дойде във втората третина, която бе спечелена от домакините с 4:1 и след която те имаха преднина от 6:3.

Останалите пет гола за Аризона вкараха Джак Макбейн, който намали на 1:2 в осмата минута на мача, Клейтън Келър, който даде първия аванс на Аризона в началото на втората третина, Ник Бюгстад, който записа победното пето попадение, Ник Шмалц и Матиас Макели.

За Нешвил, освен двата гола на Цукер в началото, точни бяха още Густав Найквист във втората третина и Филип Форсберг в третата.

Успехът бе шести за Аризона в последните 10 мача, но въпреки това "койотите" нямат шанс за попадане в плейофите, тъй като имат само 67 точки от 73 мача. Нешвил е на позиция да вземе първия "уайлд кард" с актива си от 90 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри няма да участва в турнирите в Монте Карло и Мюнхен
Анди Мъри няма да участва в турнирите в Монте Карло и Мюнхен
45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка
45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка