НОВИНИ

Даниел Боримиров: Георги Миланов, Жереми Петрис и Андриан Краев поискаха високи заплати

Изпълнителният директор на Левски изрази още своето недоумение защо юношата на клуба Стивън Гаоте е отказал да подпише първи професионален договор с клуба

даниел боримиров георги миланов жереми петрис андриан краев поискаха високи заплати
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 10.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ПФК Левски Даниел Боримиров взе участие в днешната пресконференция на ръководството на "синия" на клуб, на която беше обявена новината, че са изчистени всички задължения по главницата към Националната агенция по приходите (НАП).

По време на брифинга Боримиров внесе яснота около казуса с юношата на тима Стивън Гаоте, който е взел решение да не подписва професионален договор с тима, като по думи на бившия състезател от клуба са направили всичко, за да задържат своя игра.

"Ще започна със Стивън Гаоте - Елин Топузаков е разговарял с майка му, а аз се срещнах с неговия мениджър. Обяснихме визията на Левски за него, какъв е интересът за едно момче, което нямаше навършени 16 години. Казах, че ще замине на лагер с първи отбор. Всичко, обещано на майката на Гаоте, е изпълнено", обясни легендарният футболист на Левски.

"Разбрахме се до края на февруари да подпишем договор, стигна се до края на март, бяхме достатъчно търпеливи и в края на март ни казаха, че не желаят да подпишат с Левски, Не мога да разбера юноша на Левски да не иска да подпише, няма какво да направим повече. Клубът е направил всичко", каза още той.

Изпълнителният директор на "сините" разкри още какво е възпрепятствало завръщането в тима на Георги Миланов, както и причината за това Жереми Петрис и Андриан Краев да не преподпишат своите договори с Левски.

"За Георги Миланов - думите на Христо Йовов бяха, че ние не можем да си позволим заплатата, която е поискал. Ние се вместваме с параметри. Не можем да обещаем сума, която не можем да платим. Аналогичен е случаят с Жереми Петрис и Андриан Краев. Петрис поиска сума от 25 000 евро. Ако можехме да си го позволим, щяхме да разговаряме по съвсем различен начин", завърши Даниел Боримиров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Равначки е новият директор на "Булгартрансгаз" ЕАД
Кирил Равначки е новият директор на "Булгартрансгаз" ЕАД
Температури до 28° днес
Температури до 28° днес