НОВИНИ

Даниел Дуков пред БНТ: Маринела Нинева има сериозен потенциал и може да бъде звезда в нашата атлетика

даниел дуков бнт маринела нинева сериозен потенциал звезда нашата атлетика
bnt avatar logo
от БНТ
14:47, 08.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният директор на маратон "София" 2023 Даниел Дуков даде специално интервю за БНТ, в което коментира юбилейното 40-о издание на надпреварата, което се проведе днес по улиците на столицата.

Тазгодишното състезание приключи с нов рекорд на трасето при мъжете, поставен от победителя Матю Киплагат, а пред нашата камера Дуков призна, че това постижение е било очаквано.

"Очаквахме този рекорд. Бяхме поканили добри състезатели, които да бъдат в конкуренция помежду си, за да свалят рекорда и успяха. Освен за нас това е радващо и за тях, защото те получават точки за световната ранглиста", сподели един от организаторите на събитието.

Бившият шампион в маратона поздрави още българката Маринела Нинева, която завърши втора при дамите и освен това свали повече от три минути от личния си рекорд.

"Аз лично поздравявам Маринела Нинева за нейното постижение и дано бяга още по-бързо в бъдеще. Тя има сериозен потенциал и може да бъде звезда в нашата атлетика", коментира Дуков.

Маринела Нинева пред БНТ: Доволна съм, целта ми беше да си подобря личния рекорд

Накрая спортният директор на Софийския маратон изрази задоволството си от огромния интерес към днешния маратон и призова догодина всички желаещи да участват да се регистрират от по-рано.

"Хареса ми, че имаше много голям интерес към маратон. Днес на старт имаше над 6000 души, което никога не се беше случвало. Негативното е, че в последния момент се регистрираха твърде много желаещи да участват и накрая се оказа, че за част от тях нямаше медали. Искам обаче да информирам тези хора, че в следващите няколко дни ще пуснем нова поръчка за изработване на медали, а след това ще информираме и хората как могат да си получат отличията", завърши Даниел Дуков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Уроците на Блага" - един филм, достоен за "Оскар"
"Уроците на Блага" - един филм, достоен за "Оскар"
Русенци почетоха паметта на 11-годишния Венци, който почина след удар от мълния
Русенци почетоха паметта на 11-годишния Венци, който почина след удар от мълния