НОВИНИ

Даниел Митов, ГЕРБ: За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж

bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 10.10.2021
5417
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж и че най-вероятно той ще бъде победител на следващите президентски избори. Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

Хората живеят в реалност, която не им харесва. Виждаме как расте инфлацията - всеки ден влизаме в магазините, всеки ден цените на растат, цените на тока стават по-високи. Това е картината, която в продължение на пет месеца министрите на Румен Радев докараха на българските граждани, смята Митов.

Когато е било нужно, правителствата на ГЕРБ са правили всичко възможно да помогнат на хората, посочи той, като даде пример с добавката от 50 лв. за пенсионерите. Консервативната дисциплина във фискалната сфера създава добри условия за увеличаване на доходите, категоричен е Митов.

Той коментира въпроса дали ГЕРБ ще изпадне в изолация като вероятен партньор след изборите.

Всички партии от последните два парламента са вече партии на статуквото. Статуквото в момента са хората, които управляват - Румен Радев, неговите служебни правителства и партиите, свързани с него. Това е статуквото, подчерта Митов.

По всички социологически проекции, ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила, допълни той.

Дали Даниел Митов ще е кандидатурата за премиер на ГЕРБ след изборите - той заяви, че това е партийно решение, но е готов за това.

Политици и офшорки: Какво обясниха Николай Младенов и Асен Василев?

Митов коментира и разкритията на "Пандора пейпърс" и бившия министър на ГЕРБ Николай Младенов, чието име фигурира там заради притежание на офшорна фирма.

Митов посочи, че не се е чувал с Младенов, тъй като самият той веднага е изяснил ситуацията. Смята обаче, че отношението към офшорните зони трябва да бъде преразгледано.

Дали ГЕРБ е готова да разговаря за управление заедно с "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев - вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно: Как и защо родената в София Клара Добрев може да стане премиер на Унгария
Ексклузивно: Как и защо родената в София Клара Добрев може да стане премиер на Унгария
Ботас триумфира в Турция, Верстапен отново поведе в класирането
Ботас триумфира в Турция, Верстапен отново поведе в класирането