НОВИНИ

Дъжд и облаци в цялата страна

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 17.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Облачно и дъждовно време ни очаква през следващото денонощие, като валежите започват още тази нощ и ще са слаби, но утре през деня ще обхванат цялата страна и на отделни места в планинските и източните райони ще са временно и по-силни. До вечерта в повечето места валежите ще спрат, само в югоизточните райони все още ще превалява. Сутрешните температури ще са предимно между 3° и 8°.

След обяд в източната половина на страната северният вятър ще се усили и с него ще прониква по-студен въздух. Дневните температури ще се понижат и ще са от 7° до 12°.

Северният вятър ще понижи температурите и в планините. Времето ще е облачно, на много места ще вали дъжд, над 1700-1900 метра - и сняг, в отделни райони валежите ще са силни.

Валежи от дъжд утре и в останала част от Балканите, като в централните и източните райони от полуострова ще са значителни. Температурите ще се понижават.

Дълбок циклон ще е причина за облачното и дъждовно време над Великобритания. Над по-голямата част от Норвегия ще превалява сняг, а над южните райони и в Дания - дъжд. Над останалата част от Европа ще бъде предимно слънчево, преди обяд в страните от Бенелюкс и Германия ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

У нас до края на седмицата облачността ще остане по-често значителна, но вероятността за валежи е по-малка. В четвъртък вятърът ще стане от изток-североизток и застудяването ще продължи, като температурите ще са почти без дневен ход. В петък и през почивните дни ще се понижат и сутрешните температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Да подкрепи ли България започването на преговори на Република Северна Македония с ЕС?
В "Референдум": Да подкрепи ли България започването на преговори на Република Северна Македония с ЕС?
"Поезия в метрото" за пета поредна година
"Поезия в метрото" за пета поредна година