НОВИНИ

Делегат на УЕФА не смята, че има шанс Левски - Хамрун да се преиграе

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:43, 14.08.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
делегат уефа смята шанс левски хамрун преиграе
Снимка: ПФК Левски
Слушай новината

Сръбският делегат на УЕФА Игор Радойчич даде интервю в родината си, в което разясни защо според него от европейската централа няма да уважат желанието на Левски мачът срещу Хамрун от турнира Лига на конференциите да бъде преигран.

Вчера "сините" депозираха официална жалба с искане срещата да бъде изиграна наново, след като бяха открити нередности около втория гол на малтийския тим.

Радойчич също отчете нарушението на правилата и пропуска на съдийската бригада, но все пак изрази мнение, че искането на Левски няма да бъде уважено.

"Да, има нарушение на правило 8, което обяснява как трябва да се изпълнява център в началото на всяко полувреме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиграване. Ситуацията се разглежда като съдийска грешка на цялата бригада. Това е трябвало да бъде забелязано от главня рефер, неговите асистенти или четвъртия арбитър. Разбирам мотивите на Левски да подаде жалба, но това няма да е достатъчно за назначаване на нов мач. Нарушението на правилото не е такова. Преиграване можеше да има, ако се зачете гол с директен удар при непряк свободен удар, без топката да се докосне до втори човек или при наличие на 12 противникови играчи на терена", коментира Радойчич.

Евентуално преиграване между Левски и Хамрун ще засегне пряко и сръбския Партизан, тъй като именно "гробарите" ще бъдат следващия съперник на победителя от тази двойка. Ако от УЕФА все пак вземат решение мачът да не бъде преигран, то сръбският вицешампион ще спори с малтийците за място в групите на Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха полицайка във видимо нетрезво състояние след скандал на къмпинг до Созопол
Заловиха полицайка във видимо нетрезво състояние след скандал на къмпинг до Созопол
ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес