НОВИНИ

Делян Добрев: Бъдещото управление на България ще го оформят изборите

bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 20.01.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Бъдещото управление на България ще го оформят изборите в края на март или началото на април, заяви в "Панорама" Делян Добрев от ГЕРБ. И изрази надежда, че няма да се получи същата комбинация от партии, както сега.

"Аз лично се надявам колегите от "Промяната" да вкарат половината депутати в парламента, даже по-малко, защото, според мен, никой от партиите в парламента не иска да работи с тях и има ясно обяснение и то е в последните 8 месеца от тяхното управление", поясни Добрев.

И даде пример с износа на боеприпаси, които през 2021 г. са били за 1 млрд. лв., за 2022 - за 6 млрд. лв. "Единствената разлика е войната в Украйна. Тези 5 млрд. лв. са отишли за държави около Украйна и което е нечестно от колегите от "Промяната" - като ще изнасяш оръжие за Украйна, изнасяй го за Украйна, а не го товари с посредници", подчерта той.

Добрев се спря и на разговорите им с градските либерални партии, като посочи техните усилия да започнат диалог с "Демократична България".

"Този диалог беше напреднал в много голяма степен, проблемът е, че президентът не връчи мандата на "Демократична България"", отбеляза той и подчерта, че при мандат на БСП шансът за съставяне на правителство е нулев, защото имат такова решение на партията му, докато ако мандатът е бил даден на ДБ, шансът е бил 50%.

"Ние в парламента имаме три десни партии - "Демократична България", ГЕРБ и ДПС, две леви партии - "Промяната" и БСП, една нова партия, която е балансьор - Янев, и едни антисистемен играч, който е "Възраждане". Ако погледнете броя на гласовете - в този парламент може да се сформира единствено дясно правителство, никакво друго", подчерта депутатът от ГЕРБ.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Милов оглави световната ранглиста в категория до 97 кг класически стил
Кирил Милов оглави световната ранглиста в категория до 97 кг класически стил
Ювентус може да загуби девет точки от актива си заради финансови злоупотреби
Ювентус може да загуби девет точки от актива си заради финансови злоупотреби