НОВИНИ

Десетки подкрепиха живота в последния ден от кампанията на БНТ за кръводаряване

Борислава Алексова
от Борислава Алексова
19:34, 19.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Десетки подкрепиха живота - дариха частица от себе си в името на някого другиго по време на финалната акция на БНТ по кръводаряване.

"Кръводаряването - това е нещо много благородно и в цивилизацията, в която живеем и в годините, в което живеем, това е нещо много важно и е лошо, че има болести, за които ние, здравите хора, трябва да помагаме на болните. Това е наш дълг и морален ангажимент", каза Росица Пенева.

Кръв дариха и лица на Българската национална телевизия.

"Идеята е да говорим за това, идеята е да се повиши културата на кръводаряване. Да осъзнаем, както е в по-цивилизованите държави, както е в Западна Европа, че освен за себе си, човек трябва да мисли и за другите и да помага, защото не се знае кога на него ще му се наложи да има нужда от помощ", каза Мариана Векилска, водеща на "България в 60 минути".

"В предаването "Малки истории" неведнъж сме казвали колко е важно кръводаряването, най-малкото всички сме част от едно общество и трябва да се погрижим един за друг. Изключително съм възмутена от хората, които продават кръвта си "на черно", на безумни цени и принудените всъщност плащат за кръв, която трябва да бъде дарена", каза Ирен Леви, водеща на "Малки истории".

С послание за обединение, личен пример даде и директорът на "Новини и актуални предавания" Мариела Драголова.

"Направи ми впечатление, че през последните години някак си българите се разделихме по много теми. Това обаче е една от темите, която най-силно трябва да ни обединява - борбата за живот", посочи тя.

Тези, които не успяха да се включат в кампанията на Българската национална телевизия, могат да дарят кръв в приемното време на Националния център по трансфузионна хематология.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца победи Етър в първи мач от 30-ия кръг в Първа лига
Ботев Враца победи Етър в първи мач от 30-ия кръг в Първа лига
Борислав Борисов: Очаквам пълен стадион и победа срещу Сърбия
Борислав Борисов: Очаквам пълен стадион и победа срещу Сърбия