НОВИНИ

Десетки стари локомотиви са атракция край Санкт Петербург

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
07:33, 28.04.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Десетки стари локомотиви са събрани край Санкт Петербург и са обект на туристически обиколки. Композициите са събрани на едно място от 11 години насам и привличат непрекъснато посетители.

Тук те могат да видят останки от миналото, събрани в едно. Обиколката е съчетана с обяснения на гид, който предупреждава, че качването във вагоните е забранено.

"Тук са събрани локомотиви от всички краища на някогашния Съветски съюз. Те са избрани заради тяхната историческа, културна, техническа и научна стойност. Локомотивите са били транспортирани до различни места, от 2009- а са тук за постоянно", разказа Александър Пенин, гид в музея.

Музеят е основан през 1809 г. В него са събрани над 50 парни и електрически локомотива. Посетителите са доволни от обиколката си. Други забелязват не дотам доброто състояние на колекцията.

"Не съм голям фен на влаковете, просто харесвам техниката, беше много интересно и имам прекрасни впечатления от екскурзията. За жалост, очевидно музеят е слабо финансиран и локомотивите не изглеждат в най-добрата си форма", коментира посетител в музея.

Елена обаче е доволна от разказа на гида и намира, че той е компетентен и колоритен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Кулински, БАБХ: Наблюдаваме спад на нарушенията по пазарите преди Великден
Любомир Кулински, БАБХ: Наблюдаваме спад на нарушенията по пазарите преди Великден
Португалия отменя извънредното положение в петък
Португалия отменя извънредното положение в петък