НОВИНИ

Десислава Атанасова: Продължават усилията България да има редовно и стабилно правителство

bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 05.05.2023
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Това, което чухме в пленарната зала от вътрешния министър около разследването на взрива пред колата на главния прокурор Иван Гешев, беше шокиращо. До този момент всички изявления бяха в посока на това, че семейството на главния прокурор е присъствало или в автомобила, или наоколо, и децата и семейството му са били застрашени. Това коментира в студиото на "Панорама" председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Не стана никак приятно между институциите да има подобни недоразумения - нито заместникът на г-н Гешев да знае какво се е случило, а да е представил друго за действително, нито от вътрешното министерство да представят различна информация. До този момент НСО пък изобщо няма информация. Разчитам, че отговорните власти съвсем скоро ще кажат какво всъщност се е случило и по най-бързия начин ще бъдат разкрити извършителите на този акт", каза Атанасова.

Искания за оставки и обяснения след новите подробности за атентата срещу Иван Гешев

По отношение на политическите ходове, тя посочи, че продължават усилията за това България да има редовно и стабилно правителство.

"Не само, че сме натоварени с тази отговорност като първа политическа сила, но ясно ценим вота на българските граждани. А те недвусмислено на няколко поредни избора ни показаха не само на нас от ГЕРБ-СДС, а и на всички политически партии, че никой не е натоварен с доверието и не трябва да се чувства самодостатъчен. Никой няма 121 мандата за мнозинство. И затова трябва да търси останалите политици, за да се градят мостове", посочи Десислава Атанасова.

Бойко Борисов: Ясно е, че с втория мандат правителство не може да има

По думите ѝ, все още не е изчерпан шанса за кабинет, както и да се води диалог като крайната цел е България да има правителство.

"Г-н Борисов в деня преди изборите заяви и това, което каза след изборите, че най-стабилно би било правителство с ПП и ДБ. Те очакваха да са първи, но ГЕРБ-СДС са първа политическа сила и на тези избори. С ултиматумите, които ни се поставят от първия ден колегите от ПП - подкрепа без участие в правителство, без да имаме каквито и да е претенции за това кой ще бъде министър в правителство, което ние ще подкрепяме, не става. Държим да бъдат уважавани нашите избиратели. Искаме представителство и споделяне на обща отговорност", каза още Атанасова.

Ще намерят ли политиците вариант за правителство?

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА победи Левски навръх 75-годишнината от създаването на "червения" клуб
ЦСКА победи Левски навръх 75-годишнината от създаването на "червения" клуб
За първи път от 50 години японски министър на икономиката посети България
За първи път от 50 години японски министър на икономиката посети България