НОВИНИ

Световноизвестният тенор Роландо Вийязон с първи концерт пред българска публика

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
20:51, 05.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Световноизвестният мексикански тенор Роландо Вийязон ще пее утре вечер за първи път пред българската публика. На сцената ще му партнират една от победителките на конкурса "Опералия" - Серена Саенц и Софийската филхармония.

Концертът трябваше да се състои през декември, но беше отложен и българските меломани трябваше да изчакат пет месеца за срещата си със звездата на съвременната опера.

Ако операта се е прицелила в теб, няма къде да се скриеш. Тя ще те открие дори да си в банята. Доказва го личната история на Роландо Вийязон, който и до днес обича да пее песента на Балу от анимационния филм "Книга за джунглата".

"Пеех под душа, бях много млад. Съседите ни имаха гости за вечеря и един от гостите е директор на Академията за сценични изкуства . Чул ме да пея и почукал на вратата. Попитал майка ми: "кой е това?" Майка ми казала, че ще ме накара да спра. "Не, не, не, правим прослушване другата седмица. Нека се яви", разказва певецът.

За голямата кариера го открива не друг, а самият Пласидо Доминго. Роландо Вийязон е един от многото талантливи певци, които изгряват благодарение на конкурса Опералия. Кариерата му има много бляскави върхове, но и едно драматично препятствие - налага се да преживее операция на гласните връзки. Но след нея се връща на сцената.

"Моята история е история на надеждата и на знанието, че винаги има светлина в края на тунела. Ако човек продължи да работи, ако продължи да прегръща изкуството и правилната техника и се бори за това, което обича, човек остава на онова място, на което заслужава да бъде".

Освен големия си певчески талант има и няколко други - пише книги, води телевизионни предавания. А по време на репетициите обича да рисува весели скици на самия себе си. Днес по изключение - на журналиста срещу него.

Вижте още във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път от 50 години японски министър на икономиката посети България
За първи път от 50 години японски министър на икономиката посети България
Рилски спортист спечели гостуването си на Академик Пловдив
Рилски спортист спечели гостуването си на Академик Пловдив