НОВИНИ

Кацане вместо в София - в Букурещ: 12-часово кошмарно пътуване от Германия до България

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 05.05.2023
6961
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Снощи полет от Берлин до София, изпълняван от нискотарифна авиокомпания, не успя да се приземи на летище София по технически причини. Самолетът кацна в Букурещ.

Самолетът по разписание е трябвало да кацне в София около полунощ. От Берлин обаче излита с 2 часа закъснение. Пътниците, изненадващо за тях, се озовават в Букурещ. За кацането в Румъния, разбират малко преди самолетът да се приземи.

"Никой не ни даде информация какво ще се случи с нас, когато кацнем в Букурещ. Когато се приземихме, те ни оставиха да чакаме около 20 минути в самолета. Може би, в този момент са се чудели какво да направят, но въпреки това просто ни пуснаха да си тръгнем", разказа Ванеса Санчес.

Авиокомпанията изпраща SMS на пътниците с информация, че ще им бъде осигурен транспорт до София. По-късно от летището в Букурещ уведомяват пътниците за 3 автобуса, които ще ги придвижат до София. Това, обаче, затруднява майките с деца и инвалидите, които са сред пътниците.

"При четири активни летища в България, защо трябваше да се приземим в Букурещ?! От там нататък сагата продължи с автобуси, с хора с инвалидни колички, на които им се отнеха инвалидните колички, с майки с деца. 12 часа полет", разказа Делчо Делчев.

Причината самолетът да не успее да кацне на летище София е ремонт на пистата, който е планиран преди повече от месец. Ремонтите дейности се извършват само през нощта - от 1.30 до 5.30 часа. От Летище София обясниха, че авиокомпаниите са уведомени за ремонта. Пътниците ще търсят обезщетения от нискотарифната авиокомпания.

Репортер: Ерика Шаумян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Като се събудих, помислих, че съм отвлечен": Пред БНТ говори последният оцелял мигрант от трагедията край Локорско
"Като се събудих, помислих, че съм отвлечен": Пред БНТ говори последният оцелял мигрант от трагедията край Локорско
Рафаел Надал отказа участие на турнира от сериите "Мастърс" в Рим
Рафаел Надал отказа участие на турнира от сериите "Мастърс" в Рим