НОВИНИ

Цончо Ганев, "Възраждане": Няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ, тъй като искат влизане в еврозоната

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 05.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Няма вариант, в който да подкрепим не само правителство на ГЕРБ, а и на която и да е друга от политическите сили в парламента. Това заяви в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на "Възраждане" Цончо Ганев.

"Ние имаме цивилизационни различия по отношение на генералните политики на къде трябва да върви България. Няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ при положение, че те работят и искат влизане в еврозоната. На есен ще има референдум, защото 604 000 подписа има събрани за свикване на референдум и не е нормално тези политически партии в парламента да омаловажават вота на повече от 10% от българските избиратели", посочи Ганев.

"Възраждане": Няма вариант да подкрепим правителство на ГЕРБ

Той уточни, че партиите в парламента, с изключение на "Възраждане", искат да се приеме и бюджет с 3% дефицит, за да се влезе в еврозоната, което по думите му е безумие. Против сме и повече от 20 години в България да има американски бази. А ГЕРБ и всички останали партии са категорично да има такива бази у нас, допълни Цончо Ганев.

Той каза, че формираните комисии в НС са без председатели в момента заради първите две политически сили и защото все още не могат да се разберат как да управляват заедно.

Ганев коментира и разследването на опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. Поводът е позицията на директора на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, че при първоначалния си брифинг е бил подведен от думите на главния прокурор Иван Гешев за семейството му.

Сарафов: При първоначалното ми изказване бях подведен от думите на главния прокурор за семейството му

Според Ганев, каквито и да са последиците, по всичко личи, че взрив има.

"Това е атентат срещу главния прокурор - без значение дали се казва Гешев, Цацаров или който и да било. Това е атентат срещу държавата като цяло. Грешката на заместника на Гешев по никакъв начин не променя факта, че има атентат. От тук нататък нека следствието да реши кой е виновен и кой го е направил това".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петко Маринов: ЦСКА е едно голямо семейство
Петко Маринов: ЦСКА е едно голямо семейство
Съдът остави в ареста мъжа, който се вряза с колата си в портала на затвора в Бургас
Съдът остави в ареста мъжа, който се вряза с колата си в портала на затвора в Бургас