НОВИНИ

Дезинфекцират стоков базар "Илиянци"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
09:08, 12.03.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Продължава съвместната акция на Агенция "Митници", НАП, Полицията, Жандармерията и РЗИ "София" на стоков базар "Илиянци". Екипи започват дезинфекцират всички търговски помещения.

Служителите споделят, че през последните 2 седмици е намалял потокът на клиенти, а хората в търговските обекти работят с маски. Много магазини са изцяло затворени и не работят.

Акцията в "Илиянци" коментира и главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор: Не става въпрос за вноса на стоки от Китай, тъй като доказано те нямат отношение към разпространението на вируса. По-скоро разпореждането на главния прокурор беше на базата на първичната информация, че синът на засегнатите двама пациенти е работел там. Впоследствие тя се оказа неточна, той е работел на гара "Илиянци". Но фактът, че това е място, където се събират много хора, прави една такава акция полезна - в смисъл проверка как работят хората там, дезинфекция и по възможност намаляване на струпването на големи групи хора.

Днес ще се прецени дали стоковият базар "Илиянци" ще продължи да работи и при какви условия, или ще се наложи да бъде затворен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват се пробите на лицата, контактни с настаненото в "Пирогов" семейство
Очакват се пробите на лицата, контактни с настаненото в "Пирогов" семейство
Д-р Петър Чипев: Маски в аптечната мрежа все още не достигат
Д-р Петър Чипев: Маски в аптечната мрежа все още не достигат