НОВИНИ

Ваня Кастрева: Очаквам от понеделник всички ученици от София да бъдат в клас

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 12.03.2020
18498
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Как ще се организира учебният процес след удължаването на грипната ваканция в страната - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ беше Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

Учениците от София остават във ваканция до края на седмицата, така че очаквам от понеделник всички да бъдат в класните стаи, съобщи Кастрева.

Реално погледнато, мотивите за удължаване на ваканцията са заради повишените нива на заболявания от грип Б, но в конкретния случай е и добра превенция във връзка с разпространението на коронавируса, категорична е Кастрева.

Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София: Дезинфекцират се всички площи в училищата, общо 4 пъти на ден. След всяко междучасие се почистват санитарните възли и коридорите. Навсякъде трябва да има сапун, топла вода, а всеки час да започва с указания и напомняне към учениците за спазване на лична хигиена.

Всеки директор на училище следва да предприеме мерки, но на този етап не се предвижда масово раздаване на маски за учителите, допълни Кастрева.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Петър Чипев: Маски в аптечната мрежа все още не достигат
Д-р Петър Чипев: Маски в аптечната мрежа все още не достигат
Ангел Кунчев: Може да се очакват и други подобни акции освен в "Илиянци"
Ангел Кунчев: Може да се очакват и други подобни акции освен в "Илиянци"