НОВИНИ

Директорът на болницата във Враца подаде оставка

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 10.08.2023 (обновена)
6047
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

"Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще я приема. Д-р Ценова е заявила на наш служител в министерството, че отделението не е печелившо. Този поглед към цялостната работа на една болница, за това кое е печелившо и кое не е, е пагубен за изпълнителния директор", заяви в "Денят започва" здравният министър проф. д-р Христо Хинков.

Заради опасността детското отделение на врачанската болница да затвори днес министърът ще се срещне с педиатри, областната управа и ръководството на лечебното заведение. Педиатрите са подали оставки заради натрупани с годините проблеми. Оставка в здравното министерство вчера е депозирала и директорът на болницата д-р Кети Ценова.

Пред БНТ д-р Ценова потвърди, че до края на месеца детското отделение ще бъде затворено.

"Проблемът започна, когато шефът на отделението внесе докладна, че желае цялото отделение да излезе в отпуск. Според мен предложението е разумно. Разговарях с шефа на болницата в Монтана да поеме пациентите през този период, като летните месеци са слабо натоварени. Отпуските са натрупани по време на ковид пандемията, когато лекарите не напускаха работните си места", заяви д-р Кети Ценова.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
CIAO, RAGAZZI!
CIAO, RAGAZZI!
Наклонената кула в Пиза празнува 850 години
Наклонената кула в Пиза празнува 850 години