НОВИНИ

Днес на много места ще превали и прегърми

bnt avatar logo
от БНТ
07:04, 14.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

С преминаването на студен атмосферен фронт днес още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от североизток, ще се усили и с него ще започне да прониква хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места от северозапад на югоизток ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще има локални интензивни валежи и градушки.

Минималните температури са между 12° и 17°. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални температури ще бъдат 25° и 30°, в София около 25°.

Над Черноморието около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, първо по северното крайбрежие, а до вечерта и по южното ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 24 - 30°. Температурата на морската вода е 13 - 17°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по билата - североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 10°.

В неделя краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици ще има на повече места в Централна и Източна България. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. В понеделник по-значителни увеличения на облачността ще има все още над източните райони, на места там ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Във вторник над цялата страна ще е предимно слънчево. Температурите ще се повишат и отново на места в низините максималните ще са около 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Европейска нощ на музеите" - каква е програмата и къде са събитията с вход свободен
"Европейска нощ на музеите" - каква е програмата и къде са събитията с вход свободен
Руските сили са поразили оръжеен склад в Харковска област
Руските сили са поразили оръжеен склад в Харковска област