НОВИНИ

Дни преди изборите - как на базата на компромиси семейство е изградило успешен бизнес

bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 26.03.2023
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Това, което искат хората, е държавата да функционира и политиците да се обединят около общи каузи. Но в последните две години на парламентарна криза те не откриват това. И тази вечер в рубриката "Вашият глас" поглеждаме с очите на избирателите.

В стопанството в село Страшимирово семейство Родинови отглеждат над 150 сорта люти чушки. Произвеждат и различни продукти от тях. Родители и деца често са на различно мнение за едно или друго, свързано с работата. Но с компромиси и общи ходове са изградили успешна рецепта за бизнес и гледат в една посока. Така трябва да е и в държавата, казват те.

"Според мен държавата трябва да функционира като един кошер - всеки да си знае работата и всеки да е подреден и да знае за какво е там. Както един бизнес, за да е успешен, той трябва да работи в синхрон във всичките си структури, за да е добър крайният продукт", заяви Христо Родинов.

Според семейство Родинови бизнесът в България е сериозно засегнат от липсата на бюджет, както и на редовен парламент, който да гласува закони.

"На мен ми липсваше уважение, толерантност, отговорност, добрият тон", допълни Дарина Родинова.

"В политиците виждаме само обиди, кавги, просто едно голямо разединение, което разочарова хората по един или друг начин", коментира Христо Родинов.

За да функционира и да се развива успешно бизнесът, трябва да има поставени стабилни основи, казва Елена - една от дъщерите.

"Липсата на правителство се отразява дотолкова, че тези основи ги няма, за да можеш да се развиваш смело и сигурно", споделя Елена Родинова-Костадинова.

Технологът във фермата - Стоян Костадинов, е оптимист, че ще има редовно правителство след изборите.

"На българския народ му омръзна от липсата на правителство и искрено се надявам, че всеки един ще отиде да гласува", смята Стоян Костадинов.

Най-младият член в семейството – Славена, се надява този път политиците да се обединят около обща мисия и цели и да го покажат с реални действия.

"Аз може би не очаквам само от правителството промяна. Аз очаквам всички ние, гражданите на България, да вървим в посока едно по-добро бъдеще за нас самите, по-добро бъдеще за родителите ни и съответно за нашите деца", каза още Славена Родинова.

И на предстоящите избори семейство Родинови ще гласуват. Апелът им към всички е да не бъдат пасивни и да отидат до урните.

Автор: Петър Дойкински

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана 2003 е 4-и в Адриатическата лига за втора поредна година
Монтана 2003 е 4-и в Адриатическата лига за втора поредна година
Англия победи Украйна на "Уембли" с два бързи гола
Англия победи Украйна на "Уембли" с два бързи гола