НОВИНИ

До 19 градуса в петък

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 10.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло от обичайното за февруари беше днес, с максимални температури в по-голямата част от страната от 12° до 17°, в София – малко над 10°, на връх Мусала – минус 1°.

Затоплянето ще продължи и максималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат между 14° и 19°. И утре ще бъде слънчево. Вятърът ще остане слаб, от югозапад, в Дунавската равнина – до умерен, от северозапад.

За тези, които ще стават рано, сутринта на места в низините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, а минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Слънчево ще бъде утре и на морския бряг. Ще духа умерен югозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Чудесно време за туризъм в планините. Ще бъде слънчево, а вятърът ще е умерен с посока от запад-северозапад. Висока остава обаче опасността от лавини извън обработените писти в ски зоните. Температурите и там ще се повишават и дори по най-високите върхове ще бъдат над нулата – от 1° до 4°.

Още по-топло, в сравнение с днес, с температури по-високи от типичните за сезона ще бъде утре и на Балканите. В северната половина от полуострова ще духа слаб до умерен западен вятър.

Съществено по-топло от обичайното ще се задържи и утре на Пиренейския полуостров. В Централна Европа се очаква застудяване, а в Източна Европа ще продължи да вали сняг.

И у нас в събота облачността бързо ще се увеличи и вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще превали дъжд, в планините - сняг. В неделя слаби валежи от дъжд и сняг ще има само на изолирани места в западните райони. Максималните температури ще се понижат, но временно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първо четене: НС прие промени в Закона за пазарите на финансови инструменти
На първо четене: НС прие промени в Закона за пазарите на финансови инструменти
Хебър отстъпи на полския Ястрежебски в Шампионската лига
Хебър отстъпи на полския Ястрежебски в Шампионската лига