НОВИНИ

Признание за БНТ: Отличиха журналистите Цветелина Йорданова и Айше Сали

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 10.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Още
Слушай новината

Признание за журналисти от "По света и у нас".

Цветелина Йорданова и Айше Сали бяха отличени от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България. Репортерите ни бяха отличени в конкурса на Сдружението "Светове и цветове" за репортажи, с които сближават България с испаноезичните страни.

Цветелина Йорданова беше отличена в категория "Телевизия", а Айше Сали получи специалната награда на Рока - България за екология.

Благодаря на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Тя е за целия екип на "По света и у нас". Присъжда се за един репортаж, който заснехме с оператора Станислав Ангелов в Мадрид. В него разказахме за това как спортуват възрастните хора в Испания. Мечтая, надявам се и чакам деня, в който възрастните хора в България ще имат подобни възможности и няма да бъдат отписвани и обричани на самота и изолация в обществото. В това отношение Испания е прекрасен пример, каза Цветелина Йорданова, журналист.

Този конкурс се нарича "Светове и цветове" и аз много се радвам, че наградата идва от приятели, с които споделяме общ език, който ни отваря вратата към необятния свят на испаноговорящите. В репортажа, който ви показахме в предаването "Европейци" разказваме за един находчив кмет, който е измислил система, с която цялото село получава топла вода и парно. Освен пример за екология това е и пример затова какво може да направи един човек, когато обича хората около себе си, иска да ги задържи и така да предпази своето село от обезлюдяване, каза Айше Сали, журналист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър отстъпи на полския Ястрежебски в Шампионската лига
Хебър отстъпи на полския Ястрежебски в Шампионската лига
Кои са номинираните за "Икар" тази година
Кои са номинираните за "Икар" тази година