НОВИНИ

До 36 градуса днес, утре захлаждане и валежи

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 22.06.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 28° и 33°, в крайните югозападни райони до 36°.

Ще преобладава слънчево време, но в Западна България и Родопската област още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще остане от северозапад, в следобедните часове временно ще се усили.

Слънчево ще е времето и по Черноморието, с максимални температури между 26° и 30°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е 22 - 24°.

И в планините ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 24°, на 2000 м - около 16°.

Захлаждане и валежи, придружени от гръмотевици се очакват в четвъртък, главно в Западна и Централна България. Възможни са и градушки. През следващите дни до края на седмицата отново ще преобладава слънчево време, с изолирани превалявания в следобедните часове. Температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести "за" и "против" правителството се очакват и днес
Протести "за" и "против" правителството се очакват и днес
310 нови случаи на ковид за денонощието, трима души са починали
310 нови случаи на ковид за денонощието, трима души са починали