НОВИНИ

До вечерта преваляванията навсякъде ще спрат

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 19.04.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат от 12 - 13° в източните до 19 - 20° в югозападните райони. Ще има области с превалявания, които до вечерта почти навсякъде ще спрат. Ще духа слаб северозападен вятър.

През нощта вятърът ще стихне, а облачността в по-голямата част от страната ще намалее. Минималните температури утре ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°, а максималните - от 12 - 13° по Северното Черноморие до 19 - 20° в югозападните райони. Ще бъде ветровито, с променлива облачност, в следобедните часове с валежи, на повече места и по-значителни в Източна България и планинските райони, където се очакват и гръмотевици.

И в планините по-значителна облачност и валежи ще има в следобедните часове. Температурите слабо ще се повишат и границата между сняг и дъжд също ще се повиши до надморска височина около 1700 метра. Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозапад.

С валежи ще бъде утре в много райони на континента, включително и на Балканите. По-топло от обичайното за сезона ще остане на Пиринеите, максималната температура в Мадрид ще бъде 27°.

У нас през следващите дни температурите ще останат без съществена промяна. В петък отново на много места ще има валежи, придружени в следобедните часове от гръмотевици.

През почивните дни и в понеделник ще вали главно в Западна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пътна полиция" стартира специализирана акция за контрол на скоростта
"Пътна полиция" стартира специализирана акция за контрол на скоростта
От 24 април България спира временно вноса на храни от Украйна, транзитните коридори остават
От 24 април България спира временно вноса на храни от Украйна, транзитните коридори остават