НОВИНИ

Драма в края срещу Атлетико съхрани надеждите на Милан в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:03, 25.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
драма края атлетико съхрани надеждите милан шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Милан се наложи драматично с 0:1 като гост на Атлетико (Мадрид) и по този начин постигна първата си победа през този сезон в груповата фаза на Шампионската лига.

Единственото попадение на "Уанда Метрополитано" реализира бразилецът Жуниор Месиас в 87-ата минута, засичайки с глава перфектно центриране на Франк Кесие. За 30-годишния нападател моментът е още по-специален за него, тъй като за него това бе дебютният му мач в турнира.

За седемкратния шампион в надпреварата това е първа победа в Шампионската лига след близо осемгодишно чакане. Последната победа на италианския тим датира от 26 ноември 2014 година - 3:0 срещу Селтик като гост.

В самия край Матеуш Куня можеше да открадне точката за домакините, но като по чудо не успя да реализира от непосредствена близост.

По този начин Милан се върна в борбата за второто място в тази група, което открехва вратата към 1/8-финалите в Шампионската лига. Италианския тим вече има с 4 точки и заема 3-та позиция, като само по-добрата голова разлика го поставя пред отбора на Атлетико.

За момента пък скъпоценното второ място е притежание на Порто, който днес отстъпи с 2:0 при гостуването си на Ливърпул. По този начин "драконите" запазиха актива си от 5 точки, докато "мърсисайдци" са далеч напред с пълен актив от 15 пункта.

В последния кръг Порто посреща Атлетико (Мадрид) в съдбоносен сблъсък на "Ещадио До Драгао", който победата ще бъде задължителна. Милан, от своя страна, пък ще има наглед невъзможната задача да победи у дома Ливърпул. Дори това обаче може да се окаже недостатъчно за "росонерите" за 2-то място в крайното класиране.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В групи "А", "C" и "D" в Шампионската лига вече всичко е ясно, но в "В" ще има драма до последно (ОБЗОР)
В групи "А", "C" и "D" в Шампионската лига вече всичко е ясно, но в "В" ще има драма до последно (ОБЗОР)
Манчестър Сити обърна ПСЖ и си подпечата първото място в група "А" на Шампионската лига
Манчестър Сити обърна ПСЖ и си подпечата първото място в група "А" на Шампионската лига