НОВИНИ

Два класа под карантина във Варна заради заразена учителка

bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 21.09.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Преподавател от варненското Начално училище "Васил Левски" е с положителен тест за коронавирус. Учителката е класен ръководител на един от четвъртите класове, който е под карантина. Децата са били контактни със свои връстници от друг клас, който също е под карантина.

Първите класове под карантина в Начално училище "Васил Левски" вече са факт в кв. "Аспарухово". Общо 42 ученици са под карантина.

На територията на град Варна има още заразени ученици. Шестокласник от училище "Ангел Кънчев" и сестра му също са дали положителни проби за коронавирус. Тяхното заразяване е станало извън семейството, затова техните класове от училище "Ангел Кънчев" и 24-та Езикова гимназия са на дистанционно обучение от днес.

Директорът на училище "Васил Левски" Стела Аспарухова коментира пред БНТ, че в петък са излезли резултатите на заразената учителка, а в неделя е била организирана цялостна дезинфекция на сградата.

Според директора родителите проявяват разбиране. До сряда в училището няма да има учебни занятия, тъй като дезинфекцията трае 48 часа.

Репортер: Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодатели и синдикати: Мярката 60/40 е полезна и трябва да продължи
Работодатели и синдикати: Мярката 60/40 е полезна и трябва да продължи
Втори фалстарт на делото по казуса "Алепу"
Втори фалстарт на делото по казуса "Алепу"